Közös órákat dobott piacra a Modellista és a Seiko

Közös órákat dobott piacra a Modellista és a Seiko

2022 július 07.
A Toyota házi tuningrészlege leginkább az optikai karosszéria-kiegészítőiről ismert, de a cég nemrégiben együttműködésre lépett a japán óragyártó óriással, hogy piacra dobjanak három új karórát.

A két cég által közösen tervezett karórák japán gyártmányú, akkumulátoros, napelemes kvarcszerkezettel, 39,5 mm átmérőjű, 9,5 mm vastag rozsdamentes acéltokkal és karcálló zafírkristály üveggel rendelkeznek. Az ügyfelek három különböző típus (kronográf, ébresztős kronográf, rádiójel-vezérlésű) közül választhatnak, mindegyik öröknaptárral rendelkezik, amely automatikusan mutatja a napot, dátumot és a hónapot egészen 2100-ig, és számontartja a szökőéveket is. Teljes sötétségben akár 6 hónapig is képesek az órák működni az akku töltöttségétől függően, a töltéshez bármilyen fényforrás megfelelő.

A klasszikus, rácsos Seiko számlap-kialakítást foszforeszkáló LumiBright festés egészíti ki az órakeretek mentén. Egyedi dizájnelem a mutatók alakja is, amely a Modellista által kifejlesztett, autókhoz való egyik oldalidomot utánozza, egyébként a mutatók szintén megkapták a lumineszcens LumiBright festést, hogy sötétben is könnyen le lehessen olvasni az időt.

A számlapon található, háromdimenziós indexek nyílhegy alakúak, amelyek szintén a Modellista agresszív stílusát tükrözik. A másodpercmutató és az óra házának egyes részei a tuningcég hagyományos, zöld színében pompáznak, ezen kívül a Modellista logója is felkerült a karórákra az együttműködés szimbólumaként.

A rádiójel-vezérlésű típus meghatározott időközökben egy hosszúhullámú atomóra-szinkronjeladó kalibrációs jelei segítségével állítja be a pontos időt. Ilyen jeladó a világ hat különböző pontján található. Természetesen, ha épp nincs a közelben ilyen, akkor az óta tartja a kvarc pontosságot, valamint manuálisan is beállítható.

A Modellista és a Seiko közösen tervezett órái viszonylag megfizethetők. A május 27-én megjelent három modell közül a két kronográf 49 500 jenbe (146 500 forint) kerül, míg a legdrágább, a rádiójel-vezérlésű 55 000 jenért (163 ezer forint) kapható Japánban.

 

Fotók: Seikowatches.com, Modellista