Megismételték tavalyi győzelmüket a magyar Toyotások

Megismételték tavalyi győzelmüket a magyar Toyotások

2022 július 14.
Körbe ért a Car Competition Racing Team NLS-karrierje, és micsoda kör volt ez: Molnár Bendegúz és Lengyel Ádám idén is kategóriagyőzelmet ért el azon a hatórás futamon, ahol tavaly aranyéremmel debütáltak.

A Nürburgring Langstrecken Serie (NLS) nyári szünet előtti utolsó futama, a költői nevű ROWE 6 Stunden ADAC Ruhr-Pokal-Rennen különleges helyet foglal el Molnár Bendegúz és Lengyel Ádám szívében. A Toyota GT86 Cup autóval versenyző magyar pilóták 2021-ben itt álltak először rajthoz az NLS szériában. Akkor hatalmas és váratlan sikert arattak, idén pedig bebizonyíthatták, hogy 2021-ben nem a kezdők közmondásos szerencséjének, hanem a remek csapatnak, a kiforrott autónak és saját nagyszerű képességeiknek köszönhették győzelmüket.

A hatórás futam rajtsorrendjét eldöntő időmérő edzésen mindkét versenyző megfutotta a maga körét, és bár egyéni csúccsal zárták a kvalifikációt, a versenytársak sem pihentek, így Lengyel Ádám a géposztály második helyéről várhatta a zöld jelzést. A kiváló rajt után tovább tudott erősíteni a fiatal magyar pilóta, így az első kör végén már az SP3 kategória leggyorsabbjaként folytatta a versenyt. Valósággal szárnyalt a Toyota, Bendegúz és Ádám életük egyik legjobb teljesítményét nyújtva autózta végig a hat órát. A versenybe egy valóságos bravúr is belefért: Bendegúz hatalmasat mentett egy friss olajtócsán, amelyen másodpercekkel korábban az abszolút élről esett ki három autó.

Ezek után nem meglepő a Car Competition Racing Team kiváló eredménye: a futam leintésekor az SP3 kategória leggyorsabbjaként, az abszolút értékelésben pedig az ötvenhatodik helyen zártak. Méltó erőfeszítés volt ez a nyári szünet előtt, amely azonban nem csak pihenéssel fog telni, hiszen szeptemberben egy különösen intenzív, tizenkét órás futammal indul újra a Nürburgring Langstrecken Serie.

 


Fotók: Car Competition Racing Team/1VIER