Driver Power 2019: ismét a Lexus a legkiválóbb márka

Driver Power 2019: ismét a Lexus a legkiválóbb márka

2019 május 02.
Az egyes típusok rangsora után a brit Driver Power olvasói felmérésének szerkesztői most a márkák sorrendjét is közölték. A Lexus papírforma szerint vezeti a mezőnyt.

Ahogy 2013 óta egy kivétellel minden évben, idén is a Lexus végzett a brit Auto Express mértékadó Driver Power autós felmérésének az élén.

A típusokra lebontott eredmények után a több tízezer autós véleményét összegző Driver Power felmérés szervezői, a brit Auto Express magazin szerkesztői közzétették a márkák rangsorát. A Lexusnak szinte bérelt első helye van a listán, hiszen az elmúlt hat évben csupán egyszer, 2016-ban szorult a második helyre a japán luxusmárka…

Miután 2019-ben három típusa (Lexus IS, RX és GS) is a legjobb tíz között végzett, a japán prémium gyártó magabiztosan szerezte meg sorban harmadik alkalommal az aranyérmet a márkák versenyében. A Lexus a minősítés kilenc kategóriája (hajtáslánc; formaterv; belső kialakítás és kényelem; praktikum és helykínálat; rugózási kényelem és vezethetőség; multimédiás rendszerek; biztonsági funkcionalitás; üzemben tartási költségek; minőség és megbízhatóság) közül hatban dobogós helyezést ért el, és ezzel a kiszámíthatóan kiváló általános teljesítményével minden más márkát messze lekörözött. Sem a megbízhatóság, sem a formatervezés terén nincs párja a Lexusnak, ahogy a márka típusainak utastere is minden más autónál tetszetősebb és jobb minőségű.

„Fantasztikus sorban harmadszor ugyanazt a márkát látni a dobogó legtetején. A Lexus fényűző, kívánatos és kényelmes autókat épít, típusainak kiemelkedő megbízhatósága pedig irigylésre méltó helyzetbe emeli a márkát” – kommentálta a márka győzelmét Steve Fowler, az Auto Express főszerkesztője. Arra is emlékeztetett, hogy a Lexus négy típusa is kategóriagyőzelmet ért el (Lexus RX/legjobb nagyméretű prémium szabadidőjármű; Lexus RC/legjobb sportautó; Lexus IS/legjobb kompakt prémium szedán; Lexus GS/legjobb prémium szedán), míg az RX a belső tér és a kényelem, míg az RC a megbízhatóság és az összeszerelési minőség terén ért el abszolút első helyezést a típusok versenyében.

„Harminc év telt el mióta bemutatkozott a Lexus márka. Azóta szüntelenül arra törekszünk, hogy ne csupán a legmagasabb szintű ügyfélszolgáltatást nyújtsuk, de újra is alkossuk a nagyszerű szolgáltatás fogalmát. A kiválóság iránti elkötelezettségünk, a nagyszerű új termékek kínálata, valamint a Lexus összes munkatársának kemény munkája és elkötelezettsége segített hozzá bennünket sorban a harmadik Driver Power aranyérmünkhöz” – köszönte meg az autótulajdonosok elismerését és bizalmát Ewan Shepherd, a Lexus nagy-britanniai vezetője.

Fotók: Lexus, autoexpress.co.uk

Kapcsolódó videók