Ha ügyes kém vagy, most limitált Lexust nyerhetsz

Ha ügyes kém vagy, most limitált Lexust nyerhetsz

2023 május 18.
Kalandos reklámkampányt dolgozott ki eddigi legsportosabb szabadidőjárműve köré a Lexus Europe. A történet megfejtése a nézőkre marad, és akinek jól vág az esze, a nyár végére egy exkluzív Lexus kinccsel lehet gazdagabb.

A Lexus csaknem egy évvel ezelőtt mutatta be műfajteremtő szabadidőjárművének legújabb kiadását, majd 2023 elején világszerte megkezdte az ötödik generációs RX forgalmazását. Ezen a ponton azonban a márka európai képviselete szokatlan marketingstratégiát választott. A modell szokásos értékei – a kiemelkedő kényelem, a páratlan stílus, az élvonalbeli hajtási rendszerek és a magas szintű biztonság – helyett a vadonatúj turbómotoros Performance Hybrid hajtáslánc dinamizmusát, izgalmas vezetési élményét és előremutató technológiai tartalmát helyezte előtérbe.

Amilyen merész volt a fókusz, olyan formabontó maga a kampány. Nem csak azért, mert az interneten zajlik, hanem azért is, mert mindvégig bevonja a nézőket – pontosan úgy egyébként, ahogy a 371 lóerős, elektromos összkerékhajtású Lexus RX 500h is magával ragadja vezetőjét.

Az alaphangot egy kifejezetten izgalmas felvezető adta meg: főhősünknek egy titokzatos aktatáskát kell célba juttatnia, küldetésének teljesítésében azonban marcona ellenfelek próbálják megakadályozni. A katalóniai Girona óvárosának szűk utcáin aztán a Lexus RX 500h fejlett futómű-technológiái is jelesre vizsgáznak, az adaptív lengéscsillapítástól kezdve a hátsókerék-kormányzáson át a nagyteljesítményű fékrendszerig.

A Lexus természetesen kihúzza hősünket a csávából, az igazi rejtély azonban csak ezután következik: egy interaktív videóban, döntések sorozatát meghozva kell kiderítenünk, mi van az aktatáskában. Egymás után érkeznek az élesebbnél élesebb helyzetek, és ha hezitálunk, vagy rosszul választunk, a küldetés elbukik. Ha ellenben sikerül megfejtenünk a táska titkát, akár egy igazi kincs is a miénk lehet – már amennyire a digitális világban létező nem helyettesíthető tokenek, népszerű rövidítésükkel NFT-k igazinak tekinthetők. A Lexus ugyanis eddigi legfantasztikusabb alkotásának: a 2015-ben bemutatott, ténylegesen működő lebegő gördeszkának a digitalizált másolatait ajánlja fel a furfangos és szerencsés játékosoknak. És bár ezeket nem lehet megfogni, sem hazavinni, mégis többek egyszerű digitális szobadísznél: mindössze öt, hamisíthatatlan token készül, amelyek így vélhetően komoly gyűjtői értékkel fognak bírni.

Az augusztus 31-én záruló, ezen a linken elérhető játékban minden nagykori európai állampolgár részt vehet.

Kapcsolódó videók