Már a nagyközönség is tetoválhat Lexust

Már a nagyközönség is tetoválhat Lexust

2020 május 27.
Miután a közelmúltban bemutatta a világ első tetovált gépkocsiját, a Lexus most közösségi pályázatot hirdet az Egyesült Királyságban, így bárki kivarrhatja a márka legkisebb szabadidőjárművét.

Amikor azt gondoltuk volna, már nem lehet újat mutatni az autók egyedi kidolgozása terén, a Lexus a legprofibb átépítő műhelyekre is rátromfolva bemutatta a világ első tetovált autóját. A stílusosan tradicionális japán motívumokkal díszített Lexus UX-t március közepén mutatta be a márka brit importőre által felkért tetoválóművész, Claudia De Sabe, aki a vonalak előrajzolása után egy teljes munkahéten át dolgozott egy precíziós kézi marógéppel, szó szerint belemetszve a karosszériába a mintát.

A teljességgel egyedi autótól valósággal felrobbantak a közösségi médiák, ezért a márka nagy-britanniai forgalmazója, a Lexus UK most ismét nekifut a projektnek. Ezúttal azonban nem profira, hanem a nagyközönségre bízza a tervezést.

Pályázatot hirdettek ugyanis, amelynek keretében bárki elkészítheti a maga tetovált Lexus UX-ét. Ehhez nincs más dolga, mint letölteni a márka hivatalos weboldaláról a modell sablonrajzát, majd azon megvalósítani legmerészebb tetoválás-álmait. Ha kész a nagy mű, azt a @LexusUK címkével, illetve #MyTattooCar hashtag-gel megjelölve tölthetik fel saját közösségi fiókjaikba, így azok a világ összes Lexus-rajongója számára elérhetővé válnak.

Ez azonban még nem minden: az elkészült tetoválás-terveket ugyanis egy versenybe is benevezhetik a pályázók1. Ezek közül közönségszavazással választják ki a legjobbakat, amelyeket digitális 3D modell formájában megvalósít a Lexus.

Az abszolút győztes ennél is nagyobb jutalmat kap: tetoválás-tervét autófóliára viszik, és azzal beborítanak egy valódi Lexus UX-et. Az így megvalósított (majdnem) tetovált autót ugyan nem viheti haza a nyertes, ám egy közös fotózáson megörökítik őt alkotása oldalán, így téve maradandóvá az élményt.

Fotók: Lexus

1A pályázaton kizárólag az Egyesült Királyság területén élő, nagykorú személyek vehetnek részt.