660 lóerős szupersportkocsit tervez a Lexus?

660 lóerős szupersportkocsit tervez a Lexus?

2019 május 17.
Még el sem készült, máris tuningolnák a Lexus sportos zászlóshajóját: egy japán magazin - bennfentes forrásokra hivatkozva - elképzelte, hogyan nézne ki (és főleg mire volna képes) a Lexus LC F Track Edition.

A japán Best Car magazin szerint akár 660 lóerős is lehet az a csúcsverzió, amellyel a Lexus már 2021-ben felteheti a koronát az LC szériára.

Amióta először lépett ki a színfalak mögül a Lexus LC luxuskupé, azóta folyik a találgatás, hogy mikor készíti el a gyár a kétajtós zászlóshajó sportos kivitelét. A nagy hagyományokkal bíró F család méltó csúcsmodelljével az immár szokásos 5.0 literes, nyolchengeres szívómotor helyett egy vadonatúj (hivatalosan egyelőre meg nem erősített) négyliteres turbómotort hoztak összefüggésbe. Felmerült ugyanakkor a hibrid hajtáslánc gondolata is: ez ma már a legkevésbé sem számít eretnekségnek a szupersportautók világában, a Lexusnál hitelesebben pedig senki nem tudná ötvözni és kiaknázni az elektromos hajtás teljesítménynövelő, illetve emissziócsökkentő potenciálját.

Akármilyen formában ölt is testet az LC F, a japán Best Car magazin szerkesztői szerint tovább fokozható az extázis: úgy vélik, alig egy évvel az LC F után, már 2021-ben megérkezhet az LC F Track Edition. Az általuk elképzelt autóhoz a 2019-ben bemutatott Lexus RC F Track Edition állt modellt: szénszálas borítólemezek, hatalmas légcserélő nyílások, tökéletesített aerodinamika, erősebb fékek, módosított futómű és általános tömegcsökkentés jellemzi a már gyártásba küldött modellváltozatot. Noha az RC F Track Edition esetében a Lexus lemondott a teljesítménynövelésről, az LC F Track Edition verziónak egy egészen más piaci szegmensben kell bizonyítania. A sportverziónak megelőlegezett 600 lóerős teljesítményhez képest így további legalább tízszázalékos erőtöbblettel számolhatunk, ami a GT-k világából már a szupersportkocsik közé emeli át a Lexus LFA kvázi utódját.

Mindez akár alaptalan spekuláció is lehetne, ám a Tojoda Akio cégelnök által néhány éve meghirdetett, általános fiatalító program pont az ilyen izgalmas, a Toyota-csoport motorsport hagyományait is ápoló, de legfőképpen vadonatúj ügyfélköröket megszólító és a márkához csábító típusok fejlesztését és forgalomba bocsátását célozta meg.
Mivel pedig a Lexus esetében a szupersport LC megvalósításához szükséges szándék és a technológia egyaránt rendelkezésre áll, már csak a pénzügyi osztályon múlhat, hogy mikor emelkedik egyelőre ismeretlen magaslatokba a márka csillaga.

Fotók: Lexus, bestcarweb.jp

Kapcsolódó videók